Wat is DigiWeten?

16 Digiweten MagazineDigiweten is op een andere manier naar de digitale wereld kijken. Door deze manier heb je inzicht, overzicht en vertrouwen in deze wereld. Mensen die DigiWeten zetten met speels gemak digitale middelen in voor hun werk en in in persoonlijk leven. Zij laten de computer voor hèn werken. Er is ook een grote groep die meer moeite heeft met het digitale. Beide groepen willen zich duurzaam verbeteren in hun computervaardigheden. DigiWeten kan daar bij helpen. 

De Universiteit van Twente heeft berekend dat minimaal 20 miljard euro! per jaar verloren gaat in het Nederlandse bedrijfsleven door een te kort aan digitale vaardigheden bij werknemers. Ook is bekend welke manier het meest effectief is om verbetering aan te brengen in die vaardigheden. Werknemers die alleen of in teamverband met DigiWeten aan de slag gaan krijgen de gereedschappen, inzichten en basiskennis om de digitale wereld naar zijn of haar hand te zetten. (Lees hier meer over dat onderzoek)

22 Digiweten MagazineKennis uit knoppencursussen zijn vluchtig en vaak snel vergeten. Inzicht is blijvend en dus is een investrering hierin duurzaam. In het boek Digiweten! wordt het verschil overbrugt tussen mensen die digiweten en zij die dit niet doen. Je wordt meegenomen in de digitale wereld en krijgt genoeg informatie en inzichten om de manier van kijken, en omgaan met digitale middelen te veranderen. Het gevolg is dat je met meer vertrouwen in de digitale wereld en eigen kunnen, zelfstandig op verkenningstocht gaat. Het geeft je een basis om op verder te bouwen en digitale en computer vaardigheden te ontwikkelen. 

Veel van de inzichten en ervaringen van de auteur zijn in het boek verwerkt. Met 20 jaar ervaring als professioneel IT'er en zijn bijzondere achtergrond voor dat hij van zijn passie zijn werk kon maken, heeft geholpen om er voor iedereen een boek van te maken waarin complexe concepten begrijpelijk worden uitgelegd. Lees hier meer over de auteur of zijn ervaringen die belangrijk zijn voor het boek.

Deze website is om wat achtergrondinformatie te geven over de methode, het boek en de auteur. Een speciaal gedeelte van de website komt vol te staan met praktische tips en informatie. Voor de lezers van het boek is er meer informatie op deze website beschikbaar doormiddel van verborgen links die alleen in het boek staan.
Door een account aan te maken krijg je toegang tot dit gedeelte. Het zal regelmatig worden uitgebreid.

Maak hier een account aan. 

.